31 Temmuz 2008 Perşembe

Bentley Tottenham'da


Barry-Bentley başlığıyla bir hafta önce yazmıştım 2si hakkında da düşüncelerimi. Benitez hedefine ulaşamasa da Ramos paraları saçmaya devam ediyor.

Linkeki postta da dediğim gibi şimdi 3 tane harika kanat adamı oldu Tottenham'ın. Sağ bekte Hutton da Dani Alves kadar olmasa da hücumu seven bir bek. Keane gitti ama şimdi de Bent coştu, son 2 hazırlık maçında takımın 9 golünün 7sini Darren Bent attı.

Gündemde Arshavin ve Pavlychenko var. Para var huzur var yani. Tottenham artık ilk 4e girmeli bu kadroyla. Ramos bu takımla renk katacak EPL'ye.

Transfer


Petit Benfica >> Koln
Alonso Bordeaux >> Monaco
Bajramovic Schalke04 >> E.Frankfurt
Piquionne St.Etienne >> Lyon
D. Carvalho CSKA Moskova >> Internacional (kiralık)
Ben Haim Chelsea >> Man. City

Baya dikkatimi çekti bu transferler, toplu olarak yazmak istedim. Öncelikle Petit isminden dolayı hep taklitçi geldi bana, ama Portekiz için çok kilit adamdı, önemli iş yaptı Daum.

Alonso iyi bir oyun kurucu ve sağ kanat ama Monaco'dan gene ne köy olur ne kasaba.

Piquionne Lyon'a uyan bir adam, sıkılan Govou'ya alternatif getirdiler bence, her an gidebilir Govou.

Bajramovic serbestti zaten, bir anadolu kulübü alsa diyordum, iyi şut çeken çalışkan bir ortasaha.

Carvalho bence çok iyi bir 10 numara, Internacional çok sağlam para harcıyor. Pato sağolsun.

Ben Haim'i City'e çaktı Chelsea. Zaten Ivanovic bu sene daha çok oynayacak, bi Ivanovic scout raporu da atacam. Geçen yazki U-21'de büyülemişti beni.

Russian Railways Cup


18.10 RAILWAYS CUP:AC MILAN-SEVILLA (CANLI)
20.15 RAILWAYS CUP: LOKOMOTIV-CHELSEA
(CANLI)

Bir başka hazırlık turnuvası da Moskova'da. Chelsea ve Sevilla'yı çok merak ediyorum. Milan'da merak edilen isimleri izlemek için olimpiyatları bekleyeceğiz.

Maçlar Kanaltürk'te. Pazar da final ve 3.lük maçı var.

Biz de TCDD Kupası bekliyoruz:)

Emirates Cup


Cumartesi

16:00 REAL MADRID-HAMBURG
18:15 ARSENAL-JUVENTUS

Pazar

16:00 JUVENTUS-HAMBURG
18:00 ARSENAL-REAL MADRID

Emirates Cup 4 büyük takımı izleme şansı veriyor bize. Özellikle Real Madrid dışındaki 3 takımın mücadele maçlarına az kaldı. 15inde Bundesliga, 16sında EPL başlıyor. Juventus CL'de 3.ön eleme oynayacak.

Favorim Juventus bu arada. Maçlar NTV SPOR'da canlı.

Takım

Uyum sorunu her yerde. Fotoğraf çekiminde bile anlaşamamışlar:)

Sabır lazım diyoruz, fikstür güzel iyi bir başlangıç lazım ama ne olursa olsun taraftarın bu takımın arkasında durması lazım. Çok iyi bir takım kuruldu. Yukarıdaki resimde A milli olmayan 2 isim var ( 88li ümit milli kaleci Onur ve Tayfun).

66

Geçen sezon harika işler yapan ve Euro 2008'de popülaritesi tavan yapan Arda'nın yeni sezon için satılan 180.000 formadan 40.000ini sattırmış olması da tribünlerin sevgisinin göstergesi.

2 seneden fazla kalmasın Türkiye'de. Kendine yazık eder, ligi aşmaya başladı, daha büyük denizlere açılması lazım.

29 Temmuz 2008 Salı

V for Vendetta


remember, remember the fifth of november,
the gunpowder, treason, and plot
i know of no reason why the gunpowder treason
should ever be forgot.

28 Temmuz 2008 Pazartesi

Riga - Stoor - Johnson - Moutinho - Diouf


- Bolton Levante'de etkileyici işler yapan yetenekli forvet Riga'yla anlaştı. Work permit bekliyorlar.

- Rosenborg'un sağ beki Frederik Stoor Fulham'a geçiyor dünkü NAC Breda maçından sonra. Euro 2008'de İsveç'te izlemiştik, temposu EPL'ye uygun iyi savunmacı, hücumu zayıf.

- Fulham'da diğer transfer yılın kazığı olmaya aday. Everton'dan Andrew Johnson'a 12 milyon pound ödeyecekler. Johnson bugün kontrolden geçti. Hodgson alkollüyken yaptı heralde teklifi:)

- Everton gelen parayla Moutinho için yeni bir teklif yapacak, en son 12 milyon poundluk teklif reddedilmişti.

- Diouf da Roy Keane'nin takımı Sunderland'e çok yakın. 1-2 gün içinde imza atılabilir.

CR7 Melekler Şehri'nde

Barton Serbest


Hapisten çıktı, akıllanmış mıdır? - Hiç sanmam, daha da piskopatlaşmışdır olsa olsa

Keane Liverpool'a


O aptal dönemindeki İnter'e transfer olmasa kariyeri daha erken buralara getirirdi onu, ancak 100 forvetin olduğu İnter kadrosu onu da harcadı. Tottenham'da liderlik rolüne soyundu ve çok önemli işler yaptı. Benitez takımı için savaşan yıldızları seviyor. Kuyt, Mascherano, Pennant hep bu tarz isimler. Gerrard'dan bahsetmeye gerek yok heralde. Uzun sezonda önemli katkı yapacaktır Keane, Torres ile müthiş bir ikili olabilirler.

25 milyon euro civarında bir ücretten söz ediliyor. Bugün kontrolden geçti, takımın kampına İspanya'ya imzayı attıktan sonra uçacak.

Spurs de gelen parayla Arshavin'i bitirmeye çalışacak, akıllıca.

Placente - Chimbonda


Roy Keane takımda önemli değişiklikler yapacağını söylemişti zaten. Chimbonda Hutton'un gelmesinden sonra gözden düşmüştü Tottenham'da. Çok iyi bir kanat adamıdır, çok beğenirim. Sunderland adına güzel transfer.

Bordeaux da San Lorenzo'dan Placente'yi tekrar Avrupa'ya getirdi. CL finali oynadıkları dönem Leverkusen'deydi. Solda hem savunma hem hücum yönü iyi olan bir bek. 2 akıll transfer bence.

Trabzonspor 08/09


Mavi iğrenç bir kere. Beyaz'ı çok beğendim, yakası çok hoş, turuncu da güzel zaten daha önce de çok satmıştı Kappa'lı turuncu forma. Ana forma olacak West Ham çakması en güzeli yine de. Bu arada çubuklu forma 2.yarıya yetişecek.

Muntari İnter'de


Yazmıştık görüşmeler sürüyor diye. Yeni Essien'i JM'nin.

27 Temmuz 2008 Pazar

Barbaros Barut


Bayern Münih altypasından yetişme. Almanya'da Unterhaching, Greuther Furth ve Essen gibi takımlarda 100e yakın maça çıktıktan sonra sezon başında Kasımpaşa'ya geldi. İlk yarının sonlarına doğru takıma girdi, ligin 2.yarısında takımın değişilmezi ve ortasahada kilit oyuncusu oldu.

Bugün canlı telefon konuğumuz olan Kasımpaşa Genel Menajeri Süha Sidal'a Barbaros'un Ankaragücü'ne transferini sordum, Süha Sidal Barbaros'un tek taraflı ve haksız şekilde sözleşmesini feshettiğini, olayın Federasyon'a ve Spor Mahkemesi'ne taşınacağını, Barbaros'un ceza alma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Sahada biraz sinirli ama savaşçı, TSL için iyi bir oyuncu. Gelişmeleri bekliyeceğiz bu konuda.

26 Temmuz 2008 Cumartesi

Slyva Trabzon'da

1 ay olmuş ilk anlaşma gündeme geleli, ondan sonra uzun süren bonservis pazarlıklarından sonra Slyva bu akşam Trabzon'a geldi. Yarın takımla beraber kampa gidecek. Kendisi ile ilgili yorumum için tıklayın.

Papatya Falı


"Cristiano Ronaldo olmadı, Van Der Vaart için Hamburg tok satıcı durumunda, e o zaman şu Katalan çocuğu alalım Arsenal'deki." Real Madrid'de durum bu, hayal kırıklığı ile geçen bir yaz. Son 2 sezonun şampiyonu olabilirler ama transferdeki bu sakinlik taraftarları ve basını ayaklandırdı. Mahalle baskısı ile bi r klübü zengin edecekler gibi geliyor bana.

Robinson Blackburn'de


Ince göreve geldiğinde beklentilerim yüksekti ama bu transfer umutlarımı kırdı biraz. Blackburn Hughes ile çok istikrarlı giden ve akıllı hamleler yapan bir takım olmuştu. Önce Bentley gitti gidiyor moduna geçti, Santa Cruz'u isteyen çok. Takımın kilidi olan hücum hattı sallanıyor.

Friedel'dan sonra kaleye de patlamaya hazır bomba Robinson'u aldılar. Efsanevi kalecilerden sonra hiç yakışmıyordu milli takıma, çok aptal bir kaleciydi en baştan beri, biraz geç anladılar.

3.5 milyon pound ödeyecek Blackburn Tottenham'a. Valla yazık.

Serie A İlk Hafta

Atalanta Siena
Cagliari Lazio
Catania Genoa
Chievo Reggina
Fiorentina Juventus
Milan Bologna
Roma Napoli
Sampdoria Inter
Torino Lecce
Udinese Palermo

Fiorentina-Juventus ve Sampdoria-İnter sayesinde heyecanlı başlayacak son yılların en çekişmeli geçmesi muhtemel sezonu. Özledik valla futbolu.

El Younussi Heerenveen'de


Bu isme dikkat demiştik. Norveçli dostum çok övüyordu, ben de 2-3 kere izleme fırsatı buldum etkileyici gelmişti.

Norveç A milli takımında çıktığı ilk maçta gol atmayı da başardı. Peki kime transfer oldu? En son Alves'i Boro'ya çakan Heerenveen yeni yıldızını El Younussi olarak seçti. 2 bilemedin 3 seneye çakarlar birine.

Fenerbahce 08/09



Çubuklu zaten klasik, bi de en sondaki şık duruyor. Celtic çakması güzel durmamış gibi.

25 Temmuz 2008 Cuma

Kezman


Yukarıdaki resimde Konya'ya attığı aşırtma golü ve yine aynı sezon İnönü'de Beşiktaş'a attığı aşırtma golü. Kezman'ın 2 yılından geride kalanlar.

Kezman için 2 yıllık İstanbul macerasının son günleri yaklaşıyor. Yine gece hayatına atılabileceği, iyi para kazanabileceği bir klüp buldu kendine. Belki PSV'den sonra gittiği takımların hepsinin büyük şehirler ve gece hayatları canlı yerler olması da etken olabilir yaşadığı düşüşte.

Chelsea'de oynadığı dönemden klüpteki scoutlardan biri anlatmıştı " Gece sabah 5e kadar diskoda olurdu ama sabah antremanlarını da hiç kaçırmazdı, gördüğüm en çılgın oyuncuydu. " diye. İstanbul da açtı Kezman'ı bu konuda.

PSG Anelka ve Ronaldinho'dan sonra yeni çılgınını buldu gibi.

Kluivert ve Davids



Dün yayındayken 3 kere mesaj attılar Kocaeli'nden. "Flaş...Flaş...Flaş. Davids Kocaelispor'da" diye. Daha sonra kulüpten açıklama geldi, ciddi olarak menajeriyle görüştüklerini ve transferin gerçekleşebileceğini söylediler.

Bu arada boşta olan Kluivert ile de Ankaragücü'nün bir teması olmuş, Kocaeli ise ilgilendiğini yalanladı.

Euro 2008 ve biraz da Roberto Carlos etkisi diyebiliriz bu isimler için. Aurelio dışında önemli bir yıldız kaybetmeden, önemli yabancı isimleri getirdi takımlarımız bu sene Türkiye'ye. Ligin kalitesi ve avrupa çapındaki saygınlığını artırdığı kesin.

Arsenal Top 50 Players


1. Thierry Henry
(Forward, 1999-2007)

2. Dennis Bergkamp
(Forward, 1993-2006)

3. Tony Adams
(Defender, 1983-2002)

4. Ian Wright
(Forward, 1991-1998)

5. Patrick Vieira
(Midfielder, 1996-2005)

devamı için tıklayın.

Muntari İnter'e Doğru


Yaklaşık 3 ay olmuş Muntari raporu yazalı. Son paragrafı yakın zamanda daha büyük klübe geçecektir diye bitirmişiz, baya yakın bir zaman olmak üzere. Özellikle İngiliz kaynaklara göre transfer bitmek üzere. İnter 20 milyon euro civarında bir rakam ödeyecek Muntari için, ilk başta Lampard konusunda bir satranç hamlesi olarak düşünülebilir ancak Lampard'ın Chelsea ile sözleşme uzatmaya çok yaklaşması JM'yi başka arayışlara itti. İnter çok akıllı iş yapmış olur alırsa. JM böyle adamları müthiş buluyor. Bkz: Essien

23 Temmuz 2008 Çarşamba

Bayern Münih 08/09

Behrami


EPL'de sezonun en önemli transferlerinden biri olarak değerlendiririm ben bu transferi. İtalya ligini çok sevmem ve sıkı takipçisi sayılmam ( bu sene JM ve Ronaldinho'dan sonra değişecek bu) ama Behrami'yi pek çok kez izledim.

Sağ kanadın önünde ve arkasında oynayabilen ve çok iyi orta yapabilen bir oyuncu. EPL'de kanatların ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor zaten, West Ham'a çok önemli katkı yapacak. Ljungberg bekleneni verememişti, Behrami ile beraber onun da performansı yükselebilir.

7 milyon euro civarında bir transfer bedeli ödediler Lazio'ya, değer bence.

Trabzonspor Forma Numaraları 08/09



5 HÜSEYİN ÇİMŞİR
29 TOLGA ZENGİN
85 FERHAT ÇÖKMÜŞ
10 UMUT BULUT
11 İBRAHİMA YATTARA
18 TAYFUN CORA
13 ADNAN GÜNGÖR
30 SERKAN BALCI
35 ONUR RECEP KIVRAK
99 ERGİN KELEŞ
6 CEYHUN GÜLSELAM
23 REMZİ GİRAY KAÇAR
8 SELÇUK İNAN
87 EREN GÖRÜR
7 ABDULAZİZ SOLMAZ
71 İSMAİL ÖZEREN
19 AHMET BUĞRA ERDOĞAN
3 HRVOJE CALE
20 GUSTAVO COLMAN
16 EGEMEN KORKMAZ
38 SAMİ BÜYÜKTOPAÇ
45 YAKUP BUGUN
9 GÖKHAN ÜNAL
61 BARIŞ MEMİŞ
4 RİGOBERT SONG
14 PROMİSE ISAAC
15 FATİH ALTUNDAĞ

TSL 08/09

"1. HAFTA
SİVASSPOR - KAYSERİSPOR
HACETTEPE - BURSASPOR
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - ESKİŞEHİRSPOR
GENÇLERBİRLİĞİ - KOCAELİSPOR
GAZİANTEPSPOR - FENERBAHÇE
TRABZONSPOR A.Ş. - ANKARASPOR A.Ş
KONYASPOR - MKE ANKARAGÜCÜ
ANTALYASPOR A.Ş. - BEŞİKTAŞ A.Ş.
GALATASARAY A.Ş. - DENİZLİSPOR

2. HAFTA
BURSASPOR - GENÇLERBİRLİĞİ
BEŞİKTAŞ A.Ş. - KONYASPOR
MKE ANKARAGÜCÜ - TRABZONSPOR A.Ş.
ANKARASPOR A.Ş - GAZİANTEPSPOR
ESKİŞEHİRSPOR - HACETTEPE
KOCAELİSPOR - SİVASSPOR
KAYSERİSPOR - GALATASARAY A.Ş.
FENERBAHÇE - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
DENİZLİSPOR - ANTALYASPOR A.Ş.

3. HAFTA
GALATASARAY A.Ş. - ANTALYASPOR A.Ş.
GENÇLERBİRLİĞİ - ESKİŞEHİRSPOR
GAZİANTEPSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ
SİVASSPOR - BURSASPOR
HACETTEPE - FENERBAHÇE
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - ANKARASPOR A.Ş
KONYASPOR - DENİZLİSPOR
KAYSERİSPOR - KOCAELİSPOR
TRABZONSPOR A.Ş. - BEŞİKTAŞ A.Ş.

4. HAFTA
ANKARASPOR A.Ş. - HACETTEPE
ESKİŞEHİRSPOR - SİVASSPOR
ANTALYASPOR A.Ş. - KONYASPOR
MKE ANKARAGÜCÜ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
FENERBAHÇE - GENÇLERBİRLİĞİ
BURSASPOR - KAYSERİSPOR
KOCAELİSPOR - GALATASARAY A.Ş.
BEŞİKTAŞ A.Ş. - GAZİANTEPSPOR
DENİZLİSPOR - TRABZONSPOR A.Ş.

5. HAFTA
SİVASSPOR - FENERBAHÇE
KOCAELİSPOR - BURSASPOR
KAYSERİSPOR - ESKİŞEHİRSPOR
GALATASARAY A.Ş. - KONYASPOR
GENÇLERBİRLİĞİ - ANKARASPOR A.Ş
HACETTEPE - MKE ANKARAGÜCÜ
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş.
GAZİANTEPSPOR - DENİZLİSPOR
TRABZONSPOR A.Ş. - ANTALYASPOR A.Ş.

6. HAFTA
ESKİŞEHİRSPOR - KOCAELİSPOR
BURSASPOR - GALATASARAY A.Ş.
DENİZLİSPOR - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
MKE ANKARAGÜCÜ - GENÇLERBİRLİĞİ
ANKARASPOR A.Ş - SİVASSPOR
FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR
KONYASPOR - TRABZONSPOR A.Ş.
ANTALYASPOR A.Ş. - GAZİANTEPSPOR
BEŞİKTAŞ A.Ş. - HACETTEPE

7. HAFTA
SİVASSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - ANTALYASPOR A.Ş.
BURSASPOR - ESKİŞEHİRSPOR
GENÇLERBİRLİĞİ - BEŞİKTAŞ A.Ş.
HACETTEPE - DENİZLİSPOR
GAZİANTEPSPOR - KONYASPOR
KOCAELİSPOR - FENERBAHÇE
KAYSERİSPOR - ANKARASPOR A.Ş
GALATASARAY A.Ş. - TRABZONSPOR A.Ş.

8. HAFTA
DENİZLİSPOR - GENÇLERBİRLİĞİ
ANKARASPOR A.Ş - KOCAELİSPOR
ANTALYASPOR A.Ş. - HACETTEPE
MKE ANKARAGÜCÜ - KAYSERİSPOR
FENERBAHÇE - BURSASPOR
ESKİŞEHİRSPOR - GALATASARAY A.Ş.
TRABZONSPOR A.Ş. - GAZİANTEPSPOR
KONYASPOR - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
BEŞİKTAŞ A.Ş. - SİVASSPOR

9. HAFTA
HACETTEPE - KONYASPOR
ESKİŞEHİRSPOR - FENERBAHÇE
KAYSERİSPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş.
SİVASSPOR - DENİZLİSPOR
GENÇLERBİRLİĞİ - ANTALYASPOR A.Ş.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - TRABZONSPOR A.Ş.
BURSASPOR - ANKARASPOR A.Ş
KOCAELİSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ
GALATASARAY A.Ş. - GAZİANTEPSPOR

10. HAFTA
KONYASPOR - GENÇLERBİRLİĞİ
BEŞİKTAŞ A.Ş. - KOCAELİSPOR
DENİZLİSPOR - KAYSERİSPOR
MKE ANKARAGÜCÜ - BURSASPOR
ANKARASPOR A.Ş. - ESKİŞEHİRSPOR
FENERBAHÇE - GALATASARAY A.Ş.
GAZİANTEPSPOR - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
TRABZONSPOR A.Ş. - HACETTEPE
ANTALYASPOR A.Ş. - SİVASSPOR

11. HAFTA
ESKİŞEHİRSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ
BURSASPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş.
GALATASARAY A.Ş. - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
SİVASSPOR - KONYASPOR
GENÇLERBİRLİĞİ - TRABZONSPOR A.Ş.
HACETTEPE - GAZİANTEPSPOR
FENERBAHÇE - ANKARASPOR A.Ş
KOCAELİSPOR - DENİZLİSPOR
KAYSERİSPOR - ANTALYASPOR A.Ş.

12. HAFTA
GAZİANTEPSPOR - GENÇLERBİRLİĞİ
KONYASPOR - KAYSERİSPOR
BEŞİKTAŞ A.Ş. - ESKİŞEHİRSPOR
DENİZLİSPOR - BURSASPOR
MKE ANKARAGÜCÜ - FENERBAHÇE
ANKARASPOR A.Ş. - GALATASARAY A.Ş.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - HACETTEPE
TRABZONSPOR A.Ş. - SİVASSPOR
ANTALYASPOR A.Ş. - KOCAELİSPOR

13. HAFTA
SİVASSPOR - GAZİANTEPSPOR
BURSASPOR - ANTALYASPOR A.Ş.
KOCAELİSPOR - KONYASPOR
GENÇLERBİRLİĞİ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
ANKARASPOR A.Ş - MKE ANKARAGÜCÜ
FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ A.Ş.
ESKİŞEHİRSPOR - DENİZLİSPOR
KAYSERİSPOR - TRABZONSPOR A.Ş.
GALATASARAY A.Ş. - HACETTEPE

14. HAFTA
HACETTEPE - GENÇLERBİRLİĞİ
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - SİVASSPOR
BEŞİKTAŞ A.Ş. - ANKARASPOR A.Ş
DENİZLİSPOR - FENERBAHÇE
MKE ANKARAGÜCrR - BEŞİKTAŞ A.Ş.
Ü - GALATASARAY A.Ş.
GAZİANTEPSPOR - KAYSERİSPOR
TRABZONSPOR A.Ş. - KOCAELİSPOR
KONYASPOR - BURSASPOR
ANTALYASPOR A.Ş. - ESKİŞEHİRSPOR

15. HAFTA
SİVASSPOR - HACETTEPE
FENERBAHÇE - ANTALYASPOR A.Ş.
KOCAELİSPOR - GAZİANTEPSPOR
GENÇLERBİRLİĞİ - GALATASARAY A.Ş.
ANKARASPOR A.Ş. - DENİZLİSPOR
ESKİŞEHİRSPOR - KONYASPOR
BURSASPOR - TRABZONSPOR A.Ş.
KAYSERİSPOR - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
BEŞİKTAŞ A.Ş. - MKE ANKARAGÜCÜ

16. HAFTA
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - KOCAELİSPOR
KONYASPOR - FENERBAHÇE
GALATASARAY A.Ş. - BEŞİKTAŞ A.Ş.
DENİZLİSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ
GENÇLERBİRLİĞİ - SİVASSPOR
HACETTEPE - KAYSERİSPOR
GAZİANTEPSPOR - BURSASPOR
TRABZONSPOR A.Ş. - ESKİŞEHİRSPOR
ANTALYASPOR A.Ş. - ANKARASPOR A.Ş

17. HAFTA
SİVASSPOR - GALATASARAY A.Ş.
ESKİŞEHİRSPOR - GAZİANTEPSPOR
KAYSERİSPOR - GENÇLERBİRLİĞİ
MKE ANKARAGÜCÜ - ANTALYASPOR A.Ş.
ANKARASPOR A.Ş. - KONYASPOR
FENERBAHÇE - TRABZONSPOR A.Ş.
BURSASPOR - B.Ş BLDSPOR
KOCAELİSPOR - HACETTEPE
BEŞİKTAŞ A.Ş. - DENİZLİSPOR"

22 Temmuz 2008 Salı

Emre-Aragones


Resim önemli. Ajansslar Aragones Emre'yi çok sevdi yazmışlar. Tipine bakınca ben de severim, şirin çocuk saha dışında. Ama sezon başlayınca işler nasıl olacak göreceğiz. Emre'ye askerlik yaramış,kilo vermiş gördüm.

Aurelio yazısının ilk paragrafında belirttiğim gibi Emre'nin Fenerbahçe'de ortalama bir sezon geçireceğini düşünmüyorum. Ya Aragones'le yıl boyu böyle pozlar verirler ve Emre fazla kilolarından kurtulur, kendine dikkat eder 30 maç kadar oynar ligde ki böyle bir Emre o 20li yaşlarına girmeden estirdiği fırtınaları gene estirir, Fenerbahçe'ye çok şey kadar.

Ya da son yıllardaki Emre figürü değişmez, devamlı sakatlanır, o zaman bu fotoğraf arşivlik olur, disipline ve istikrara çok önem veren Aragones Emre'yi A planının dışına taşır, Emre kulübede beklemeye başlar, taraftar tepkisi artar ve kariyeri dibe vurur.

Emre'nin futbolculuğuna ciddi hayranlığım vardır, 1.senaryo bana daha olası duruyor, Emre uzun zaman sonra kendine güvenen, sorumluluk veren bir hocayla yeniden doğacak diye düşünüyorum.

Inter Home 08/09

Barry - Bentley

2 İngiliz oyuncunun transferi Ada'da gündemin üst sıralarında yer alıyor Chelsea-Kaka ve Chelsea-Robinho haberlerinin arkasından.

Barry'de ısrarcı olan kulüp Liverpool. Benitez İngiltere'nin son dönemlerde en iyi oynadığı maçta orta sahanın Barry-Gerrard olarak kurulmasından etkilenmiş olmalı. Çok yönlü, çok sevdiğim bir oyuncu Barry. Sol bek-sol açık-stoper-ön libero-forvet arkası her yerde oynar, Benitez Mascherano'nun yanında düşünüyor muhtemelen. Martin O'Neill bırakmak istemiyor ama kaptan mutsuz olduğunu ve gitmek istediğini ısrarla söylüyor basına.

Bentley cephesinde işler daha parlak, Blackburn satmaya yanaşıyor ama fiyat konusunda problemler var Tottenham ile, Lennon-Dos Santos-Bentley gibi 3 kanat olacak elinde Ramos'un bu transfer gerçekleşirse, bi de Arshavin ismi var gündemde. Tottenham'da forvet aşkı asla bitmeyecek heralde.

Essien


Ben bu kadar para etmem demişti ilk geldiğinde, alışılmadık derecede dürüst bir açıklamaydı ama bence yanlıştı. Bal gibi de eder Essien o kadar para, günümüzde güçlü ve topu kullanabilen bir oyuncu çok önemli ve hele de Essien gibi çok yönlü bi adamsan edersin kardeş.

Essien 3 yılda müthiş işler yaptı Chelsea'de, çok daha iyi oyuncu oldu sonunda 2013'e kadar uzattı kontratını Chelsea ile. Makalele gidince ön libero olacak Essien artık, rolü daha da ağırlaşacak.

Meira Galatasaray'da



Burada ve burada transferle ilgili haberleri vermiştik. Galatasaray çok iyi bir transfer yaptı bence. Song gittikten sonra defansa kesinlikle milli takım ve uluslararası tecrübesi olan lider özellikli bir oyuncu lazımdı. Meira bu özelliklere sahip önemli bir oyuncu.

Hava hakimiyeti Servet'le beraber oynadıklarında özellikle hücum anlamında Galatasaray'a önemli katkı sağlayacaktır. Maliyet açısından da güzel bir transfer, kaleci ve forvet eksiği kaldı şimdi Cimbom'un, akıllı adımlar atıyorlar bu sene. Avrupa'da başarılı olurlar inşallah, Türkiye için aynı dilekleri taşımıyorum tabii:)

17:00-18:00 Arası Radyospor'dayız


Bir aksilik olmazsa Cuma'ya kadar her akşam 17:00-18:00 arası Radyospor'dayız. İddaalı Dakikalar 1 hafta boyunca Metin Hasanoğlu ile sizlerle olacak.Yayında görüşmek üzere.


21 Temmuz 2008 Pazartesi

Meira


Dün yazdık Meira'nın ayrılacağını ve Galatasaray'la görüşüldüğünü. LİG TV'nin geçtiği habere göre Meira bu gece İstanbul'da olacakmış, hava alanında bekliyor basın, bakalım civciv mi çıkacak kuş mu çıkacak:)

20 Temmuz 2008 Pazar

Thiago Neves


27 Şubat 1985


Brezilya'nın Avrupa'ya göndereceği son bomba isim hakkında bişeyler yazmassak ayıp olur. Özellikle bu sene Fluminense'nin Copa Libertadores maçlarında bolca izleme fırsatı buldum Neves'i, o yüzden duyduklarımı değil izlenimlerimi yazacağım.

Klasik bir 10 numara'dan daha fazlası Neves, oyun görüşü çok üst seviyede, Deco'da sıkça gördüğümüz aralara çok ince paslar atma özelliğine sahip, ki son dönemde Diego dışında bu tarz bir oyuncu çıkmadı Brezilya'dan.

Bu kadar ünlenmesine imkan sağlayan en önemli özelliği ise müthiş sol ayağıyla her mesafeden atabildiği mükemmel şutlar, şutlarını da Rivaldo'ya benzetiyorum açıkcası. Ne Ronaldinho, ne Kaka ne de Robinho Brezilya'dayken Neves gibi şutlarıyla dikkat çekmiyorlardı. Roni ve Kaka Avrupa'da çok geliştirdiler bu özelliklerini ama Robinho halen düşük kısa bir atış alanı ile oynamaya devam ediyor. Rivaldo gibi iki büklüm olarak çıkartıyor şutlarını ki bu teknik çok zor olmakla beraber topa hem sert hem falsolu vurmak için ideal tekniktir.

26 Nisan'da İsveç maçıyla "Seleçao" ile de tanıştı ve ilk milli maçını oynadı, 7 Ağustos'ta başlayacak Olimpiyat kadrosunda da yer buldu kendine. Bu sezon gelmesi hiç şaşırtmaz, ama en geç gelecek sezon Avrupa'da olacaktır. La Liga'ya yakışır kendileri.

Deniz Yılmaz


Bugün sitelerde Bayern'de "Deniz Yilmaz Fırtınası" haberi vardı, bunun üzerine 3 yıldır ortalarda görünmeyen Deniz Yılmaz üzerine bir yazı yazmak şart oldu.

2005de Avrupa Şampiyonu ve Dünya 4.sü olan U-17 milli takımının sağ açığıydı, pek çok kişinin düşündüğünün aksine o takımda Aydin Yılmaz yedek ya da sol açık olarak bulunuyordu, sağda şans bulamıyordu, çünkü " İyi Mehmet Yozgatlı" olarak niteleyebileceğim Deniz sağda çok iyi performans gösteriyordu. Oyunu 2 yönlü oynayabiliyordu ve ortaları takımın hücum gücüne çok önemli katkı sağlıyordu. 2005den beri kayboldu ortalardan, dizinden ciddi bir sakatlık geçirdiğini duymuştum. Sahalara dönmesi çok güzel, hazırlık maçında attığı 3 golle Klinsmann'dan da övgü almayı başarmış.

TSV Nördlingen - FC Bayern 0:8
FC Bayern: Rensing - Lucio, Van Buyten, Demichelis - Sagnol, Van Bommel (75. Ekici), Ottl, Lell - Thomas Müller (30. Yilmaz), Ngwenya, Kroos
Schiedsrichter: Lothar Ostheimer (Petersthal)
Zuschauer: 10.500 (ausverkauft)
Tore: 1:0 Van Bommel, 2:0 Ngwenya, 3:0 Ottl, 4:0 Yilmaz, 5:0 Yilmaz, 6:0 Demichelis, 7:0 Ngwenya, 8:0 Yilmaz

19 Temmuz 2008 Cumartesi

Fernando Meira - Galatasaray?


Dün klüp menajeri Horst Heldt yaptığı açıklamada Meira'nın ayrılacağını belirtmişti zaten hatta yerine Boulahrouz ismiyle ilgilendiklerini de belirtmişti.

Galatasaray'ın kesinlikle bir stopere ihtiyacı olduğunu pek çok kez yazdım ve Meira da gereken tecrübe ve liderlik özellikleri ( kaptanlık da yaptı Stutgart'ta) Galatasaray'a çok uygun bir oyuncu. Maaş beklentileri de çok zorlayıcı olmayacaktır.

Skibbe Levski Sofya maçından sonra yaptığı açıklamada Meira ile görüşüldüğünü ve önemli ilerlemelerin kaydedildiğini de doğrulamış, umarım gerçekleşir, CL için GS'nin böyle lider bir stopere kesinlikle ihtiyacı var.

Makelele


Mourinho Essien'i ön liberoda kullanmayı pek düşünmemişti, bu noktada Mikel'i hep alternatif olarak tuttu Makalele'ye. Essien'i daha önde ya da stoperlerin sakatlığında defansta oynattı, hatta risk aldığı dakikalarda sağ bekte kullandı.

Ama Scolari Essien'i bu sene ön liberoya çekip 4-3-3ü kuracak gibi, çünkü Makelele'nin PSG'ye gitmesine izin veriyorlar. PSG tecrübe peşinde bu sene, Thuram olmadı (1 Ağustos'a kadar karar verecekler Thuram konusunda, Thuram oynayabileceği konusunda ısrarlı) ama Giuly'i aldılar. Sessegnon'u aldılar ki iyi bir oyuncu, şimdi de Makelele gelirse kabustan kurtulabilirler, en azından CL pozisyonunu zorlayabilirler Le Guen'in elinde. Makelele'nin bugün Paris'e gelmesi bekleniyor.

Carlos Villanueva


En son Birmingham'ın Zarate transferinde denediği Güney Amerika'dan bir oyuncuyu kiralık getirip tutarsa bonservisini alma modelini uygulayan son takım da Blackburn oldu. Audax Italiano'da 125 maçta 50 gol atarak dikkatleri çeken 22 yaşındaki forvet arkası Carlos Villanueva ile sözleşme imzaladılar. EPL savaşmayan oyuncular için çok zor bir lig, klasik topsuz oyunu sevmeyen bir forvet arkası ise tutunması zor ama savaşmayı seviyorsa nadir bulunan bir cevher keşfetmiş olabilir Blackburn. Merakla bekliyorum.

18 Temmuz 2008 Cuma

Coldplay - Violet Hill


Was a long and dark December
From the rooftops I remember
There was snow
White snow

Clearly I remember
From the windows they were watching
While we froze down below

When the future's architectured
By a carnival of idiots on show
You'd better lie low

If you love me
Won't you let me know?

Was a long and dark December
When the banks became cathedrals
And the fog
Became God

Priests clutched onto bibles
And went out to fit their rifles
And the cross was held aloft

Bury me in honor
When I'm dead and hit the ground
A love back home unfolds

If you love me
Won't you let me know?

I don't want to be a soldier
With the captain of some sinking ship
With snow, far below

So if you love me
Why'd you let me go?

I took my love down to violet hill
There we sat in snow
All that time she was silent still

So if you love me
Won't you let me know?

If you love me,
Won't you let me know?

Giuly PSG'de


PSG kabus gibi geçen sezondan sonra - son yıllarda ne zaman farklı oldu ki - yeni sezon öncesi tecrübeli isimlere yönelmiş görünüyor. Önce Thuram'ı almayı denediler ancak kalp rahatsızlığı bu transfere engel oldu, şimdi Roma'dan Giuly ile hücum hatlarına çok önemli bir isim kattılar, 4-3-3 oynayan takımlar için biçilmiş kaftan Fransız. 2li forvet oynayan takımlarda 2. forvet olarak çok etkili olacak bir isim, araları sızma özelliği müthiş ve bunu aktif futbolcular arasında en iyi yapanlardan biri.

Ronaldinho San Siro'da






Ronaldinho San Siro'da taraftara tanıtıldı. Son dönemde bu kadar popüler bir oyuncuyu almamıştı Milan, dolayısıyla müthiş heyecanlandı taraftarlar. 10 numaranın da Seedorf tarafından Ronaldinho'ya verilmesini bekliyorlar.

Crespo?


Galatasaray'a bir kaleci bir stoper bir forvet lazım demiştik, onlar Kewell'i alarak farklı bir transfer yaptılar, o fiyata Kewell gibi bir ismi almak kesinlikle akıllı bir hamle. Kewell da her 2 kanatta oynayabildiği için Arda ile beraber etkili olacaklardır maç içinde değişerek.

Forvet konusunda bu akşam gelen haberlere göre Adnan Polat Crespo ile anlaşmış, 1-2 gün içinde Crespo İstanbul'a gelebilir. Eğer gerçekleşirse sezonun bombası olur Crespo, yaşlansa da İngizlerin " fox in the box" dediği türden, ceza sahasında ölümcül bir oyuncu. Özellikle Şampiyonlar Ligi için böyle bir isme ihtiyacı var Galatasaray'ın. Hayırlısı diyelim.

17 Temmuz 2008 Perşembe