30 Nisan 2008 Çarşamba

Sulley Muntari




Player name: Sulley Muntari
Date of birth: 27 August, 1984
Nationality: Ghanaian
Position: Midfielder
Height: 1.79

Afrikalı orta sahalar son dönemlerde büyük klüplerin gözdesi haline geldiler. Futbolun gittikçe fizik sınırlarını zorlayan bir oyun haline gelmesi ile genetik olarak fizik üstünlükleri olan Afrikalı oyuncular iyi altyapı eğitimi alıp tekniklerini de geliştirdikleri zaman her eve lazım oyuncu tipi haline geliyorlar.

Muntari de yukarıdaki tanıma uyan isimlerden birisi. Udinese'de uzun süren kariyeri boyunca etkileyici maçlar çıkardı ama ülkenin büyük takımlarının ilgisini çekmedi. Asıl patlamayı 2006 Dünya Kupası'nda yaptı ve ondan sonra Afrikalı oyunculara özel ilgisi olan Portsmouth'a geldi sezon başında. Oyunun 2 yönünü de çok iyi oynayabilen, savaşçı, uzaktan çok iyi şut atan, uzun pasları etkili çok kaliteli bir oyuncu.

Portsmouth'un iyi geçen sezonunun kilit isimlerinden biri oldu. Chelsea ve Liverpool'un kendisi ile ilgilendiği haberleri dolaşmaya başladı. Yakın zamanda daha büyük bir klube geçecektir.

Current club totals

Apps
As sub
Goals
Yellow
Red
Total (Club) 31 (1) 5 6 2
League 28 (1) 4 6 2
FA Cup 3 (0) 1 0 0

Overall career totals

Apps
As sub
Goals
Yellow
Red
Total (Club) 168 (23) 13 44 8
League 152 (21) 12 42 8
FA Cup 3 (0) 1 0 0
League Cup 0 (0) 0 0 0
European/Others 13 (2) 0 2 0

Ashley Young



Player name: Ashley Young
Date of birth: 09 July, 1985
Nationality: English
Position: Striker
Height: 1.75


Aston Villa'lı 2 isimle başladık İngiltere scout raporlarına. Young geçen sezon ortasında Watford'dan dünya kadar para (9.75milyon £) karşılığında geldi Aston Villa'ya. Beklentiler çok fazlaydı ve bu baskı oluşturabilirdi üzerine ancak ilk maçında gol atması geleceğin habercisi gibiydi.

Watford'da daha çok sağ tarafta oynamasına rağmen Martin O'neill ondan çok iyi bir sol açık yarattı. Çok çabuk, bileklerine hakim, aklını kullanarak oynayan çok önemli bir yetenek Young.

Aston Villa'nın onu alırken ödediği miktar daha büyük bir kulübe geçişini zorlaştırsa da Martin O'neill ile Aston Villa'nın 5 yıl sonra çok daha iyi yerlerde olmasını bekliyorum. Sermaye bulabilirlerse iskeleti çok iyi olan bu kadro üzerine yapacakları eklemelerle Şampiyonlar Ligi vizesi alabilirler.

Young bu takımın en önemli yıldız adayı ve şimdiden Capello'nun dikkatini çekti, 2 kez A milli formayı giydi.

This season

Apps
As sub
Goals
Yellow
Red
Total (Club) 37 (1) 7 6 0
League 35 (0) 7 6 0
FA Cup 1 (0) 0 0 0
League Cup 1 (1) 0 0 0


Overall career totals

Apps
As sub
Goals
Yellow
Red
Total (Club) 160 (30) 31 17 1
League 149 (27) 29 16 1
FA Cup 2 (1) 0 0 0
League Cup 9 (2) 2 1 0

Gabriel Agbonlahor



Player name: Gabriel Agbonlahor
Date of birth: 13 October, 1986
Nationality: English
Position: Striker
Height: 1.80


Aston Villa'nın bu sezon gösterdiği çıkışta en önemli pay sahibi 2 oyuncudan biri. Sene başında yazdığım forumda gençler gelişme gösterirse Aston Villa'nın çok iyi bir takım olacağını yazmıştım. Young ile beraber müthiş bir patlama yaptılar bu sezon.

Bu sene Carew'in partneri olarak görev yaptı ancak, sağ kanatta daha etkili olmak üzere 4-4-2 nin kanatlarında da oynayabiliyor. Hızı ve hırsı en önemli özellikleri arasında, patlayıcı kuvveti çok iyi, çok çabuk hızlanabiliyor, son vuruşları da çok iyi.

Aslen Nijerya asıllı ama İngiliz milli takımını seçti. U-21 takımında 6 maçta 2 golü bulunuyor. Bu sezon sonu olmasa bile gelecek sezon büyük bir para karşılığı seviye atlayabilir. Çünkü bunu hakediyor.

Overall career totals

Apps
As sub
Goals
Yellow
Red
Total (Club) 99 (12) 22 6 0
League 92 (12) 21 6 0
FA Cup 2 (0) 0 0 0
League Cup 5 (0) 1 0 0


This season

Apps
As sub
Goals
Yellow
Red
Total (Club) 38 (0) 11 4 0
League 35 (0) 11 4 0
FA Cup 1 (0) 0 0 0
League Cup 2 (0) 0 0 0

Sahalarda Görmek İstediğimiz Hareketler


Aklıma takıldı bayanlar futbolunda gol sevincinde forma çıkartmanın cezası sarı kart mıdır acaba yine:)

2000 falandı herhalde, ABD-Norveç bayanlar dünya kupası finalinde son penaltıyı gole çevirip şampiyonluğu getiren Amerikalı futbolcu golden sonra hemen formasını çıkarmıştı, o zamandan beri bayanlar futboluna saygı duyuyorum:)

Kız gibi oynayan Lincoln'den sonra onları izlemek de zor olmasa gerek.

Global Futbol


2 yabancı sermayeli takımın final oynaması son yıllarda futbolun geldiği nokta açısından çok önemli bir gösterge. 2 ingiliz takımını izleyecez artık finalde, liglerini dünyaya pazarlayan, takımlarının neredeyse yarısından fazlası çok ortaklı dünya çapında şirketler haline gelen EPL diğer liglere çok büyük üstünlük kurmaya başlıyor. İtalyanlar Milan dışında uzun süredir sessiz, İspanyollar eskiden ambargo koyarken şimdi İngilizlerin gölgesinde kalıyorlar, Almanlar zaten uzun zaman önce bu 3lünün gerisine düştüler.

Çakmada Son Nokta

29 Nisan 2008 Salı

Avrupa U-17 Şampiyonası

2008'de Avrupa 17 yaş altı futbol şampiyonası Türkiye'de düzenlenecek. Antalya'da WOW Topkapi Palace'da oynanacak maçlar. Daha önce 2005'de Avrupa Şampiyonu olmuştuk Nuri'li, Caner'li , Tevfik'li takımla.

4-7-10 grup maçları, 13-16 Mayıs yarı final ve finaller var. Ben de turnuvayı takip etmek üzere Pazar gününden itibaren Antalya'da olacam, izlenimlerimi sizlerle paylaşacam.

Gruplar ve program için tıklayın.

27 Nisan 2008 Pazar

Rize Gitti

Rize sezona çok kötü bir kadro ile başlamanın faturasını ödedi ve kötü yönetilen çoğu takım gibi küme düştü. Sezonun ilk 3 haftasında Galatasaray ve Trabzon'dan toplamda 9 gol yemişlerdi dandik savunmaları ile,sonradan bazı takviyeler yaptılar ama bir türlü oturtamadılar.

25 Nisan 2008 Cuma

Metin Hasanoğlu ile Norveç Ligi

ROSENBORG ZAMANI

Rosenborg, evinde Tromso’yu geçer ve 3 haftalık galibiyet hasretine son vererek zirve yarışından kopmaz.

335 ROSENBORG-TROMSO 1 1.60

Rosenborg, geçen hafta Valeranga deplasmanından erken geriye düşmesine hatta ilk yarı bitmeden 10 kişi kalmasına rağmen 1 puan çıkartmasını bildi. Rosenborg’da en çok dikkat çeken defansın göbeğindeki 2 farklı ismin oynamasıydı. Lago-Statsgaard ile başladı maça Trond Henriksen. İlk haftalara oranla daha iyi bir Rosenborg vardı sahada. Tromso ise önemli maçta evinde Viking’e kaybederek önemli bir yara aldı. Tromso, sezon başından beri neredeyse aynı 11le çıkıyor tüm maçlara. 4-4-2 ile oynuyorlar, ileride Rushfeldt’in partnerini henüz bulamadılar. Rosenborg geçen hafta toparlanma sinyalleri verdi, son 2 maçta olduğu gibi erken bir kırmızı kart görmezlerse Tromso’yu geçerek toparlanacaklarını düşünüyorum.

614 BODO GLIMT-AALESUND 10 1.20

Bodo, daha önce de belirttiğim gibi iç saha maçlarını yapay zeminde oynadığı için evinde çok farklı performanslar ortaya koyabiliyor. Geçen pazartesi Fredrikstad deplasmanında kötü oynadılar ve 2-0 kaybettiler. Aalesund ise geçen haftanın en flaş skoruna imza attı. 33.dakikada 10 kişi kalan Ham Kam karşısında 5-0 gibi müthiş bir skor aldılar. Bu maçta hattrick yapan 2.04 boyundaki tecrübeli forvet Aaroy da 4 golle gol krallığının zirvesine çıktı. Aalesund, içerde Aaroy’un hava hakimiyeti üzerine kuruyor oyununu ve deplasmanlarda baskı kuramadıkları için zorlanıyorlar. Bodo, evinde iyi maçlar çıkartan bir ekip, geçen haftanın flaş takımı Aalesund karşısında kaybetmezler.

615 HAM KAM-STABAEK 2 1.95

Ham Kam, geçen hafta Aalesund deplasmanında 5 gol yiyerek dağıldı. Defansın önemli ismi, hatta lideri diyebileceğimiz Pasoja’nın erken atılması defansın tüm dengesini bozdu ve Aaroy’un hava hakimiyeti karşısında çaresiz kaldılar. Stabaek ise sezonun en büyük hayal kırıklığı Brann karşısında bu sefer forvetleri ile güldü. Gunnarsson ve Nanskoog sezonun ilk gollerini attılar kendi adlarına. Orta sahada Alanzinho ve Andersson zaten çok iyi başladı sezona, forvetlerin de form tutması ile Stabaek’in sezonu iyi geçecek gibi görünüyor. Ham Kam’ın Pasoja’nın yokluğunda defansta büyük açıklar vereceğini düşünüyorum ve Stabaek bunlardan yararlanarak bu maçı kazanmaya yakın olan taraf.

616 LYN-FREDRIKSTAD 10 1.20

Lyn, geçen hafta Godset deplasmanından mağlubiyetle döndü. Bu sezon şu ana kadar evinde kazanan deplasmanda ise kaybeden bir görüntü çizdiler ama burada hakem faktörü önemli rol oynadı. Deplasmanda Rosenborg maçında hakem tarafından katledildiler ama içerideki Ham Kam maçında bu sefer hakem onların yanındaydı. Kırmızı kart gören sol açık Bjarnasson önemli bir eksik olacak bu maçta. Fredrikstad ise geçen haftayı kazanarak kapadı. Son 10 dakika içinde attıkları 2 golle kazanmasını bildiler. Bu maçta Lyn önemli oyuncusu Bjarnasson’dan da yoksunken gol yollarında sıkıntı yaşayacaktır. Tahmin açısından zor bir maç ama evinde Lyn kaybetmeyecektir.

621 MOLDE-STROMSGODSET 2.5 ALTI 1.80

Molde, gol yollarında ligin şu ana kadar en sıkıntılı takımı olarak dikkat çekti. Aslında Hoseth ve Holm gibi orta sahada yaratıcı isimleri var ama forvette ki isimleri kalitesiz olduğundan yakaladıklar fırsatları değerlendiremiyorlar. Geçen hafta genelde yedek başlayan Mota, 11 çıktığı maçta Lillestrom deplasmanında çok kritik bir gol atarak 1 puanı kurtardı. Godset ise evinde Lyn karşısında çok zorlanmasına rağmen son dakikada gelen golle 3 puana ulaştı. Deplasmanda yenilmemek için gelecekler bu maça. 2 takımın da hücumları sorunlu ve az gollü bir maç bizleri bekliyor.

632 BRANN-LILLESTROM 1 1.60

Sezona beklenilenden çok kötü başlayan 2 takım için bir anlamda son şans maçı. Daha sezon için erken ama 2 takımın da bir an önce işleri rayına koyması lazım artık. Yoksa atı alan Üsküdar’ı geçecek ve şampiyonluk yarışından çok geride kalacaklar. Brann’da kaleci Opdal’in bu maç ile tekrar kaleye dönmesi bekleniyor. Lillestrom, geçen hafta ayağına gelen fırsatı tepti. Deplasmanda kapanmayı becerecek bir oyun yapıları yok. Brann, sene başından beri Solli-El Fakiri-Bakke-Moen’den oluşan orta saha 4lüsünü hiç bozmadı ve artık bu maçta 4-3-3 oynayan Lillestrom karşısında oyunu domine etmelerini bekliyorum. Brann da kazanarak yeniden başlar lige.

651 VIKING-VALERANGA 1 1.85

Haftanın son maçı çok çekişmeli geçmeye aday bir maç. Viking geçen hafta Tromso deplasmanında çok önemli bir galibiyet aldı. İlk yazımda da dikkat çektiğim Çek oyun kurucu Filo bu maçta Viking formasıyla ilk golünü attı. Gelecek 1-2 yıl içinde Avrupa’nın büyük liglerinden birinde oynayacağından eminim Fillo’nun ve eğer bu performansını sürdürürse Viking’i de çok önemli yerlere getirebilir Norveç liginde.

METİN HASANOĞLU NORVEÇ KUPON

335 Rosenborg-Tromso 1 1.60
614 Bodo Glimt-Aalesund 10 1.20
632 Brann-Lillestrom 1 1.60
3.07

METİN HASANOĞLU BANKO KUPON

346 Bordeaux-Nice 1 1.35
515 Fiorentina-Sampdoria 1 1.80
545 Everton-Aston Villa 1 1.90
4.62

METİN HASANOĞLU KARMA KUPON

216 Sunderland-Middlesbrough 1 2.00
326 Gaziantepspor-Trabzonspor 1 2.30
353 Lyon-Caen 1 1.15
532 Udinese-Catania 1 1.70
8.99

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

223 Wigan-Reading 1 1.85
325 Denizlispor-Sivasspor 2 1.55
563 Valencia Osasuna 1 1.65
651 Viking-Valeranga 1 1.85
8.75

METİN HASANOĞLU İLK YARI MAÇ SONUCU SİSTEM

215 Manchester City-Fulham 0/1 3.90
324 Besiktas-Bursaspor 0/1 3.80
346 Bordeaux-Nice 0/1 3.80
352 Lille-Touoluse 0/1 4.00
563 Valencia Osasuna 0/1 4.00
Sistem: 2-3-4

Belladonna - I wanna be your god

I wanna be your God
I wanna be your Devil too
Save your soul and damn your life
To be forever mine

I wanna be your dog
I wanna be your Iggy too
You will beg me for my bite
Come and feed my lust for life

Tell me I'm the One and Only
You shall have no other Gods beside me
Tell me I'm the One and Only
Make my kingdom come and enter Babylon
I wanna be your God

The God I wanna be
Would not forgive you
like I did
Damn your soul and save your life
So you could still be mine

I wanna be your dog
I wanna be your Ziggy too
With a God given design
I'm your animal divine

Tell me I'm the One and Only
You shall have no other Gods beside me
Tell me I'm the One and Only
Make my kingdom come and enter Babylon
I wanna be your God

I wanna be your Devil too
Damn your soul and damn your life
You will be forever mine

Tell me I'm the One and Only
You shall have no other Gods beside me
Tell me I'm the One and Only
Make my kingdom come and enter Babylon
I wanna be your God

Mongol


3lemenin ilk filmiymiş bide:) Yaklaşık 3 saatimiz çaldı bu film,film boyuna kaçan bir kahraman. Kesinlikle gitmeyin.

23 Nisan 2008 Çarşamba

Barca v Manu


Teams:

Barcelona: Valdes, Zambrotta, Marquez, Milito, Abidal, Xavi, Toure Yaya, Deco, Messi, Eto'o, Iniesta

Subs: Pinto, Gudjohnsen, Henry, Sylvinho, Giovanni, Thuram, Bojan

Man Utd: Van der Sar, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra, Ronaldo, Carrick, Scholes, Park, Rooney, Tevez

Subs: Kuszczak, Anderson, Giggs, Nani, Pique, O'Shea, Silvestre

Referee: Massimo Busacca (Switzerland)


2 antifutbolcu bi tarafta,2 pozitif futbol oynayan takım bir tarafta yarı finallerde.Barca'da Rijkaard işin bokunu çıkardı bu sene, çomak soktu makine gibi takıma. Fanatik bi Barcalı olarak bu akşam Manu'luyuz. Rijkaard'ın evine dönmesi için bu akşam Manu'nun kazanması yeter.

Ronaldo vs Messi açısından da önemli bir maç, anket de açmıştık dünden zaten. Kaka milan kçtü olunca biraz gözden düştü bu sene, senenin en formda iki ismi karşı karşıya. Barca defansını hiç beğenmedim bu akşam için. Manu acı bir ders verecek gibi geliyor.

Maçın 3 Kader Anı



Riise


Uzun zaman sonra forma şansı bulmuşken anlamsız bir vuruşla belki de takımını finalden etti. Futbolda böyle şeyler de var tabi. Riise bi daha formayı zor görür.

22 Nisan 2008 Salı

Liverpool v Chelsea

Liverpool v Chelsea
(4-2-3-1): Reina – Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurélio – Mascherano, Alonso – Kuyt, Gerrard, Babel – Torres

(4-1-2-2-1): Cech – Ferreira, Carvalho, Terry, A Cole – Makélélé – Ballack, Lampard – J Cole, Kalou – Anelka

Liverpool gene ligde şampiyonluk yarışından koptu.4.bitirip CL'Ye gidecekler gene,takımda şu an Amerikali sahipler ile ilgili yaşanan büyük problemler var.Zaten işçi kesimi olan taraftar karşıydı Amerikan sermayesine,saçma sapan kararlarından sonra daha da nefret etmeye başladılar.Sezon sonu transferde aktif olmayacaklar gibi.Sene başı değerlendirmemde yazdığım gibi Liverpool'un aslında tek ihtiyacı takımı 20 ve üzeri gol atarak sürükleyecek bir forvetti ve Torres ile çok önemli bir adım atmışlardı ama bu sefer de ortasahada istikrarı yakalayamadılar.Çok verim vereceğini düşündüğüm Crouch-Torres'i neredeyse hiç kullanmadı Benitez. Son dönemlerde yükselen performansı ile Babel önemli bir koz,kaptan haftasonu dinlendi. Ortasahada 2 takımın 5li blokları arasında müthiş bir savaş olacak,Chelsea'li oyuncular daha yumuşak Liverpool'lulara göre bu mevkide. Chelsea'de Carvalho başlayacak gibi görünüyor,Carvalho bu sene kötü bir sezon geçirdi,Alex ondan daha iyi olurdu bu maç içinde,çünkü Liverpool klasik olduğu üzere oyunu kanatlardan yıkacak Chelsea kalesinde.

Chelsea gol atmakta zorlanacaktır,Drogba'nın sakatlığı ciddi,oynasa bile iyi performans sergileyebileceğini düşünmüyorum,Anelka oynarsa kaybolur zaten o defansın arasında.İlk yarıda kontrollü 2.yarıda boğan bir Liverpool izleyebiliriz.Crouch girerse her girdiği maçta Chelsea defansının dengesini çok bozuyor,onun girmesi ile baskı artınca gol de gelecektir.

Anfield'dan gene çıkamaz Chelsea ve final hayalleri başka bahara kalır. Grant'in de balı burda biter.Liverpool kazanır.

26 Nisan


27 Nisan'da bizim ligimizde film kopacak ama 1 gün önce 14:45de Stamford Bridge'de Chelsea-Manu maçı var.Orada da film kopacak,Manu kaybetmezse şampiyon gibi.

Hatta bence kazanmaya da yakın olan taraf, 2 takımın da CL'de çok zor deplasmanları var haftaiçi.

Müthiş maç olacak,haftasonu çok heyecanlı geçecek.

Euro 2008'e Doğru Milli Takım (Kale)


Başlayalım milli takıma bakmaya bakalım.

Kalede kadroda olması kesin 2 isim var. Volkan gerçekten çok iyi bir sezon geçiriyor, çok iyi maçlar çıkardı sezon boyunca,özellikle Sami Yen'deki 1-0 biten Yunan maçındaki performansı hala aklıma,Şampiyonlar Ligi'nde de güzel maçlar oynadı,tecrübe kazandı.

Rüştü hala bu ülkenin en tecrübeli kalecisi durumunda ama çok kötü goller yedi bu sene, sakatlıktan sonra bir türlü güvenini kazanamadı. Kadroda olması kesinlikle gerekli,tecrübe ve abilik açısından ancak Volkan'a göre geride forma kapma yarışında.

3.kaleci konusunda pek çok aday var.

Terim son maça Tolga'yı koydu kaleye, Trabzonlu olmama rağmen bu kararı çok yadırgadım,Tolga milli takım için kesinlikle yeterli değil.

Serkan yeterli gelişim gösteremedi,maç içinde kendini kaybediyor bazen.

Hakan Arıkan hala Anfield'da kaldı:)

Serdar Fener'de oynadığı maçlarda iyi işler yaptı, Ankara'daki Ankaragücü maçında çok iyiydi mesela,hazırım mesajı verdi.

Oftaş'da Recep müthiş bir sezon geçirdi ama milli takım hocaları onu pek izlemiyor.

Ancak benim 3.tercihim Aykut olurdu,sene başından beri Orkun yerine oynamasını savunuyorum,son maçlardaki performansı ile yüzümü kara çıkarmadı. 3.kalecinin oynama şansı cok az zaten,o yüzden en çok hakedene ve gelişme gostermesi muhtemel olana vermek doğru bence,o yuzden Serdar değil Aykut olmalı diyorum 3.kaleci.

Genel olarak bakınca 2 tane istikrarsız kalecimiz var. Volkan maç içinde bile çok değişik performanslar çıkarabiliyor( bkz. San Pisjuan) , Rüştü ise motive olduğunda Mpenza'nın Euro 2000'deki maçtan sonra söylediği gibi " Sabaha kadar oynasak gol yemiyecek gibiydi " modunda oynuyor ama eski çevikliğini kaybettiği,bu yüzden kendine güveninden hatalar yaptığını görüoruz.

Grubumuza Cech'li Çeklerden geride olsak da, Benaglio'lu İsviçre ve Ricardo'lu Portekiz'den kötü olduğumuz da söylenemez.

21 Nisan 2008 Pazartesi

Gattuso


Milan'ın piskopat-hasta ruhlu-savaşçı-baş belası... ortasahası Gattusa'nun Ancelotti ile arası açık ve ayrılmak istediğ biliniyor.Daha önce Rangers macerası da olan Gattuso için İngiliz klüpleri devredeymiş,hatta Manu'nun onu istediğinden bahsediliyor. Gattuso'yu EPL'de düşünemiyorum.Ne tekmeler atar ama:)

Playoff Time


NBA'de playofflar müthiş maçlarla başladı. İlk gece ilk 3 maç süper geçti. Hele Suns-Spurs maçı muhteşemdi. Duncan'ın uzatmaya götüren 3lüğünü de görmüş olduk:)

Suns çok iyi oynadı ama yine de yenemedi onlar adına kötü sinyal oldu seri için. Spurs gene kazanmasını biliyor.

New Orleans ve Paul müthiş bir dönüş yapmış,o maçı izleyemedim.

Kavgalı-gürültülü maçta ve bence Suns-Spurs,Hornets-Mavs ile beraber ilk turun en çekişmeli geçecek eşleşmesinde Cleveland son periyodda müthiş oynayıp geçti Washington'u.Arenas ısınınca işlerin rengi değişebilir. King James'in daha iyi oynaması lazım.

Bu akşam Lakers çok rahat kazandı,mükemmel bir Gasol vardı sahada. Lakers süpürür aptal Nuggets'ı.

Doğu'da seriler kolay,Batı'da ise her maç ölüm gibi.

Şampiyon PSV


İlginç Playoff modeli ile heyecanın süreceği Hollanda'da şampiyon belli oldu. PSV son yıllardaki en kötü takımı ile ( Avrupa'da izlediğim PSV'ye bakarak) yine şampiyon oldu.

Hiddink ile gelen CL yarı finalinden sonra kadrosu kapılmasına rağmen aynı sistemle devam etmişlerdi. Bu sene sistem değiştirdiklerini gördüm ve parlaması gereken Farfan, Aissati, Afellay gibi isimler beklenen çıkışı yapamadı.

Kezman


Kezman geçen haftanın en çok tartışılan ismi oldu,penaltıyı atmak istemesi daha sonra da kaçırması kahve muhabbetiyle dönen spor programlarının 1.konusu oldu ve Kezman linç edildi. Kezman'ın bunlardan ne kadar etkilendiğini de Denizli maçında gördük.

Kaçırdığı gol gibi bir pozisyon 100 kere gelse 99unu atar heralde,ama baskı&panik birleşince saşma sapan bir vuruş yaptı. Attığı golde ise güzel vuramamasına rağmen top çok güzel gitti.

Açık söylemek gerekirse Kezman geldiğinde Fenerbahçe adına doğru bir transfer olduğunu düşünmüştüm,o fiyata Avrupa'da henüz başarısı olmayan bir takıma getirilebilecek en iyi isimlerden biriydi ama bir adaptasyon sorunu çektiği ortada. En başarılı yıllarını geçirdiği PSV'de tamamen Kezman üzerine kuruluydu setler ve kanatlardan getirilen topları bitirmekti Kezman'ın görevi. Fenerbahçe ise Alex-Deivid ile ceza sahasına yay civarından girmeyi daha çok deneyen bir takım,Kezman'ın sevdiği tek vuruşluk hazırlanmış pozisyonlar az geliyor,bu da Kezman'ın istatistiklerini dolayısıyla moralini etkiliyor. En mantıklısı sezon sonu satılması.Kezman ünlü bir oyuncu,şu formuyla bile 5-6 milyon euro civarında bir fiyata rahatlıkla gider.

Önceden Hakan Şükür'ümüz vardı atsa da yaranamayan şimde de Kezman'ımız var:)

27 Nisan


Ligin düğümü haftaya kaldı. Sami Yen'de çok kritik bir maç olacak. Yine basın ortamı gerer, çok gergin bir maç olacak muhtemelen. Kaybeden hakeme sallar baya,gönlüm berabere bitsin,sonra Sivas galatasaray'ı yensin,son hafta da Trabzon Fener'den puan alsın,Sivas şampiyon olsun diyor ama ibre Fener'den yana bence derbide.

Galatasaray çok disiplinsiz oynuyor Feldkamp gittikten sonra,Fener daha sakin ve oturmuş takım. Kupa maçındaki gibi ilginç bir maç olmazsa Fener götürür gibi.

20 Nisan 2008 Pazar

SNATCH



Cnbc-e'de gene mükemmel bir film var bu akşam. Çok değişik bir konusu ve akışı var bu filmin. Brad Pitt'in aksanı mükemmel,kesinlikle tavsiye ederim.

10da başlıyor.

19 Nisan 2008 Cumartesi

Yürü be Sivas!


Sezonun en ofansif oyunlarından birini oynadı bugün Sivas. Genelde rakibi uyutup 2.yarılarda vurmayı tercih ediyorlardı ama bugün tek forvet kalabalık ortasaha ile boğdular Ankaraspor'u. Müthiş pozisyonlar yakaladılar,atamadılar,stres yaptılar derken Musa mükemmel bir gol attı.

Bu arada Mehmet Yıldız sınırları zorluyor. Yıllar önce yerli Vieri olacak diyorlardı, Vieri'den bile daha güçlü olmuş:)

Rotasyon


Benitez haftasonu Fulham deplasmanında aslarını dinlendireceğini açıklayınca,Fulham'la çekişen Bolton menajeri Megson'dan sert eleştiri aldı. 2 taraf da haklı aslında,Liverpool oyuncuları sakatlansın istemiyor,Bolton ise Liverpool'un daha zayıf bir kadro ile sahaya çıkmasını.

18 Nisan 2008 Cuma

Chelsea Bırakmadı


Chelsea Pazartesi günü Wigan'a çok kritik 2 puan kaybettikten sonra Lampard,Ballack ve Drogba'sız gelmişti Goodison Park'a.

2 Mavinin maçı çok sıkıcı geçti.2 takımın da orta sahadaki yaratıcı isimleri yoktu.Chelsea'da Anelka iyi günündeydi ve Essien'in devre bitmeden attığı gol Chelsea'nin umutlarını taze tuttu.Everton ise CL umutlarını başka bahara bırakmak zorunda kalacak.

17 Nisan 2008 Perşembe

Ezik Getafe


Getafe Bayern maçında olduğu gibi gene maç boyu top oynayan taraftı ama bu sefer de erken yedikleri 2 golün altından kalkamadılar.Valencia 2.yarı orta sahayı geçmeden oynadı.30 metreden frikiği tamamlayam Morientes kabus gibi geçen bir yılı kupayla bitirdi.

Copa Del Rey 7.kez Valencia'nın.

Derbi Dediğin Böyle Olur



Dünyanın en anlamlı derbilerinden,mezhep derbisi, "Old Firm"de Celtic 90+4de Hesselink'in attığı kafa golü ile 2-1 kazandı.Cuellar kırmızı görmüş,oluşan penaltıyı McGregor sakat sakat oynarken çıkartmış,5 dakika sonra oyundan çıkmış acıya dayanamayıp.


Yıllar sonra çocuklarına anlatılacak bir maç olurken Rangers taraftarları için gece kabus gibi bitmiş.Maç sonunda Ferguson bu acıya dayanamayıp girişmiş Celtic'li oyunculara:)


Celtic: Boruc, Hinkel, Caldwell, McManus, Naylor (Wilson 46), Nakamura, Hartley, Robson (Samaras 75), McGeady, McDonald, Vennegoor of Hesselink. Subs Not Used: Mark Brown, McGowan, Sno, Donati, Balde.

Booked: Hartley, Vennegoor of Hesselink.

Goals: Nakamura 20, Vennegoor of Hesselink 90.

Rangers: McGregor (Alexander 77), Broadfoot (Novo 46), Cuellar, Weir, Papac, Dailly, Whittaker, Ferguson, Davis, McCulloch, Darcheville (Cousin 83). Subs Not Used: Boyd, Naismith, Furman, McMillan.

Sent Off: Cuellar (70).

Booked: Broadfoot, Naismith, Weir.

Goal: Novo 55.

Att: 58,964

16 Nisan 2008 Çarşamba

İstanbul Since 1453


Kill For You'nun yıllarca unutulmayacak müthiş pankartı.Bi de Basinas o golü atmasaydı:)

Tribünler (Kop Tribute)




Tribünler II





Tribünler I






15 Nisan 2008 Salı

Murat Ceylan


Doğum Tarihi : 02.03.1988
Boy : 176 cm
Kilo : 68 kg
Pozisyon : Ortasaha

Kemal ve İbrahim Toraman'dan sonra uzun süredir potansiyeli yüksek oyuncu çıkarmıyordu Antep altyapısı.Sonunda bu sene önemli bir yetenek ortaya çıkardılar.

Ortasahanın ortasında daha çok defansif özellikleri yüksek ancak iyi şut çeken,çok hırslı,maç boyu koşan,tekniği iyi seviyede 19 yaşındaki Murat izlediğim maçlarda çok beğendiğim isimlerden.Nurullah Sağlam geldikten sonra kulubeye mahkum etti.

En az 1 sezon daha oynaması lazım Antep'te.Özellikle Galatasaray'ın geleneksel kısa boylu çok koşan orta sahasına iyi bir yetenek.
Sezon Maç Ilk 11 Süre (dk)
2007/2008 10 6 550

Gökhan Emreciksin


Doğum Tarihi : 10.09.1984
Doğum Yeri : İstanbul
Boy : 180 cm
Kilo : 74 kg

Ankaragücü'ne devre arasında Boluspor'dan geldi,ondan önce hiç izlememiştim.Birkaç Bolu taraftarına sorduğumda çok önemli bir transfer olduğunu ve stil olarak Cristiano Ronaldo'ya benzediğini söylediler(hadi ordan dedim tabi:))

Ancak izledikçe benzetmelerinde çok da haksız olmadıklarını gördüm,bariz bir şekilde kendisine Ronaldo'yu örnek aldığı ortada,boyu ve kilosu ile de yakın.Onun gibi topu ayağından çok açarak dripling yapmayı seviyor,gol vuruşları çok iyi ki Türkiye'de kanat hucumcularının en önemli zaaflarından birisi gol vuruşu yapamamaları.

Terim tarafından da milli takıma çağrıldı.Ankaragücü'nde çok uzun süre kalmayacaktır.Özellikle Fenerbahçe için çok doğru bir hamle olabilir.

Sezon Maç Ilk 11 Süre (dk) Gol
2007/2008 13 13 1.049 2

Copa Del Rey Finali


Valencia: Hildebrand, Miguel, Albiol, Helguera, Moretti, Baraja, Marchena, Joaquín o Mata, Silva, Morientes y Villa.

Getafe: Ustari; Cortés, Belenguer, "Cata" Díaz, Licht; Contra o Pablo Hernández, Casquero, De la Red, Grandero; Manu y Albín.

Kazananlar:
Barcelona 24
A.Bilbao 24
R.Madrid 17
A.Madrid 9
Valencia 6
Real Zaragoza 6

Yarın Madrid'deki finalde 2 takımın da Avrupa için son şansı.Tecrübesizliğini Bayern karşısında gösteren ama büyük maçlarda iyi oynayan Getafe mi,yoksa kabuslarla dolu bir sezonu kupayla bitirmek isteyen Valencia mı?

Getafe'nin hiç kupa zaferi yok bu arada.

Maç yarın gece 11de Kanal A'da.

IFFHS 1.Sıraya Yükselme Sayıları

1. Milan AC Italia 37
2. Liverpool FC England 18
3. FC Barcelona España 17

Sevilla FC España 17
5. Juventus FC Torino Italia 16

Real Madrid CF España 16

Manchester United FC England 16
8. FC Internazionale Milano Italia 13
9. AS Roma Italia 11
10. FC Bayern München Deutschland 8
11. AFC Ajax Amsterdam Nederland 6

CA River Plate Buenos Aires Argentina 6

CA Boca Juniors Buenos Aires Argentina 6
14. Paris Saint-Germain FC France 5
15. SE Palmeiras São Paulo Brasil 4

Torino AC Italia 4
17. FK Crvena zvezda Beograd Jugoslavija 2

Glasgow Celtic FC Scotland 2

Valencia CF España 2

Chelsea FC London England 2
20.SS Lazio Roma Italia 1

Galatasaray SK İstanbul Türkiye 1

Newcastle United FC England 1

Gazetelerde her ay duyduğumuz IFFHS listesinde en çok kere 1.sıraya çıkan takımlar sıralaması.

Emre Bayern'e Doğru

Emre Newcastle'de bulunduğu süre içinde performansı ile kimseyi etkilememiş olabilir ancak hala 2000li yılların başından kalan harika çocuk damgası ile piyasası yüksek.Ancelotti pek çok kere onu kadrosunda görmek istediğini söylemişti.Bugün güvenilir bir kaynakta okuduğum habere göre Bayern ile gelecek sezon için görüşmelerde önemli adımlar kaydetmişler.Yakışır.Hayırlısı diyelim.

En Golcü İsimler


Player Club Nationality Matches Goals
























1.Juan Carlos PlataCSD Municipal Ciudad de GuatemalaGuatemala496281
2.Marc Lloyd Williams Newtown AFCWales 383269
3.Glenn Ferguson Linfield FAC Northern Ireland 520268
4.Maksim Gruznov JK Trans Narva Eesti 351266
5.Shota Arveladze UD LevanteGeorgia 426263
6.Hakan Şükür Galatasaray SK İstanbul Türkiye 517261
7.Damian Mori Central Coast Mariners GosfordAustralia 493259
8.Víctor Hugo Aristizábal CDC Atlético Nacional Medellín Colombia 487248
9.Henrik Larsson Helsingborgs IF Sverige 431247
10.Juan García Rivas AC Mineros de Guayana Puerto OrdazVenezuela 533243

En Golcü Kaleciler

1.Rogério CeniSão Paulo FCBrasil79(33/46)
2.José Luis Félix Chilavert*CA Peñarol MontevideoParaguay62(45/17)
3.René Higuita **C de F Deportivo RionegroColombia41(37/4)
4.Jorge Campos*Puebla FCMéxico40(9/31)
5.Álvaro Misael Alfaro CD Isidro MetapánEl Salvador31(20/11)

Johnny Martín VegasSport Ancash HuarazPerú31(26/5)
7.Dimitar IvankovKayserýsporBulgaria30(30/0)
8.Hans-Jörg ButtSport Lisboa e BenficaDeutschland28(28/0)
9.Marco Antonio Cornez*Deportes IquiqueChile24(24/0)
10.Dragan Pantelić*FK Radnicki NisJugoslavija22(21/1)
11.Žarko Lučić*FK Mladost PodgoricaCrna Gora21(21/0)

Nizami Sadigov*Turan TovuzAzerbaijan21(12/9)

Red colour: last updated

* Not more active

** We can not take into consideration the goal that he scored against Valledupar FC (4:1) in March 2008 - because it was a match of the Segunda División (Colombia).

Álvaro Misael Alfaro (born on 6th January 1971 in Santa Tecla/La Libertad) scored his goals since 1998 for Luis Ángel Firpo Usulutan (15), San Salvador FC (5), FC Alianza San Salvador (1) and CD Isidro Metapán (8). The goalkeeper from El Salvador is still active and scored all his goals in the Primera División from El Salvador.

14 Nisan 2008 Pazartesi

Susturamazlar


Radyospor’da yaptığımız programlarda, Türk sporunun yüksek menfaatleri adına söylenmesi gereken ne varsa onu konuşuyoruz.

Kimseye gebe değiliz. Kimse babamızın oğlu değil. Kimsenin menfaati umurumuzda değil.

Bizim için geçerli olan sadece kurumların, kulüplerin, ülke sporun hükmî şahsiyeti.

Gerisi fasa fiso.

Kamuya açık spor alanları usulsüz bir şekilde imara açılıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı’na soruyoruz.



Burası imara açılırken neden itiraz etmediniz, diyoruz. Kendi imar komisyonu başkanınız itiraf ediyor.



Belediye başkanımız bize böyle emretti, diyor. Bunu neden yaptınız, diyoruz. Kamunun hakkını garantiye alıp, tapuya işlettirmeden nasıl ruhsat verirsiniz; bu imar kanununa aykırı değil mi, diyoruz. Haksız mıyız?

Beşiktaş yönetimi Fulya projesi kapsamında Şan Öktem tesislerine müteahhidin adını vermeye kalkıyor.



Sanki projenin bir detayıymış gibi kolayca. Beşiktaş kulübünde görev şehidi olmuş Şan Öktem’in adını kongreye sormadan tesislerden sökemezsiniz, sökmemelisiniz, diyoruz. Haksız mıyız?

Fenerbahçe’nin 2.başkanı Nihat Özdemir polis dinleme kayıtlarına yakalanmış.



Savcılık dava açmış. 30 yıl hapsi isteniyor. İddialar vahim. Dava sonuçlanana kadar Fenerbahçe yöneticiliği görevinden ayrılması gereklidir; bu kendisi için de, kulüp için de hayırlıdır, diyoruz.



Haksız mıyız?

Milli takıma Belarus’la -7 derecede hazırlık maçı yaptıran Fatih Terim, “ben hava tahmincisi miyim?” diyebiliyor.



İnternete girse Belarus’ta mart ayı sıcaklık ortalamalarının sıfır derece olduğunu görecek.



Haziran’daki finallerde Avrupa’nın en iyileriyle 25 derece sıcaklıkta oynayacağız. -7 derece sıcaklıkta oynadığımız Belarus Avrupa’da kaçıncı sırada, diye soruyoruz. Haksız mıyız?

Fatih Terim hazırlık maçı öncesi, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi nedeniyle iki takım futbolcularına daha az yer vereceğim, diyor.



Galatasaray’lı Arda ve Bayern’li Hamit sakatlanıyor bozuk zeminde.



Bayern şampiyonluğa giderken Hitzfeld’in, evinde Gaziantep’i yenemeyen Galatasaray’da Arda’dan yararlanamayan Feldkamp’ın ne günahı vardı, diye soruyoruz.



Haksız mıyız?

Galatasaray’da Lincoln, Bouzid, Barusso, Carrusca’yı alıp doğru dürüst kullanamayan Galatasaray yönetimi, “transfer politikamız okullarda tez olur” diyebiliyor.



Bunu nasıl söyleyebiliyorlar, diyoruz. Haksız mıyız?

Konuştuklarımız birilerinin hoşuna gitmese de konuşuyoruz.

Konuşmaya da devam edeceğiz.

Eleştireceğiz.

Bizi diğerleriyle karıştırmasınlar.

Susturamazlar.



Not: Bu yazı sayın Barış Ertül'e ait olup,kendisinin izniyle yayınlanmıştır.

Volkan Şen


07.07.1987

Samet Aybaba çok sever her gittiği takımda altyapıyı kurcalamayı.Bursa'da potansiteli yüksek bi altyapı vardı,5-6 tane oyuncu aldı ordan.Aralarında en çok sivrilen Volkan oldu(şimdilik,çünkü Sercan Yıldırım(1990)&Fatih Serkan Kurtuluş(1990) 1-2 yıl içinde çok daha büyük patlama yapmaya adaylar).

Sağ ayaklı ancak genelde sol tarafta oynuyor,içe katedip şut çekmeyi çok seviyor.Kısa boylu ama çok çevik,aralardan geçiyor ve bileklerine çok hakim.Kanat elemanı sıkıntısı yaşayan takımlarımız için yaratıcı bir kanat elemanı.Özellikle Beşiktaş'a çok iyi gider.

Sezon Maç Ilk 11 Süre (dk)
2007/2008 20 13 1.223 2 3 0

Murat Duruer


Doğum Tarihi : 15.01.1988
Doğum Yeri : Gerede
Boy : 182 cm
Kilo : 77 kg

Ankaragücü'nün sol açığı Murat bu sene önemli gelişim gösterdi.İlk izleyişim 2005 yazında 17 yaş altı dünya kupasındaydı.Orada yedekti takımda,maçlara hep sonradan giriyordu.Takımın en önemli iki yıldızı(Caner ve Nuri) solak olup,Caner de sol açık oynayınca yedek kalıyordu mecburen.

Geçen sene yavaş yavaş ısındı takıma ama bu sene önemli patlama yaptı.88 doğumlu,çok iyi orta yapabiliyor,bir anda hızlanabiliyor.Fenerbahçeli Uğur Boral gibi patlayıcı kuvveti çok fazla,bir anda çok hızlanabiliyor,defansını ve dengesini geliştirmesi lazım.Geleceği parlak yeteneklerden.

İstatistikleri aşağıda.

Sezon Maç Ilk 11 Süre (dk)
2007/2008 29 17 1.683
2006/2007 18 14 1.194
2005/2006 1 0 45